zondag 8 juli 2018

Jackie van Laren – Eilandliefde serie


 Feel-good voor de zomer
 Jackie van Laren was begonnen met een feuilleton-serie op facebook, daar ontstond het boek Duingras uit. En gelukkig houdt Jackie net zo veel van series als wij, en staan er in totaal vier delen op de rol. Deel drie en vier komen deze maand namelijk ook uit!

                                     Deel 1: Duingras
Wende ziet het niet meer zitten, haar (ex-)vriend is een lul, haar studie vind ze niet leuk en ze wil graag bedenken welke kant ze op gaat met haar leven. Daarom gaat ze lekker twee weken uitwaaien op de Wadden. Daar kan natuurlijk alleen maar liefde ontstaan. Axel en Vincent staan samen in de Grote Vis, een strandtent op het eiland, en als er na een storm behoorlijk wat schade is ontstaan wil Wende best even mee-klussen, en van het één komt het ander.
Deel 2: Stormwind
Aan het eind van Duingras besluit Vincent dat het tijd is om wat anders te doen met zijn leven, weg van de Grote Vis en lekker surfen in San Diego en rondtrekken in zijn campertje van strand naar strand. Ondertussen is op de Wadden Milena aangekomen, het nichtje van Wende, dat uit de handen van een loverboy is gered. Als Vincent terugkeert naar de Wadden is dat een grote test voor Milena om weer een vreemde te vertrouwen
 
Net als haar Serie Q en de serie Vallen en Opstaan zijn Duingras en Stormwind prettige feel-good romans om te lezen. Vooral Duingras is erg voordehand liggend qua verhaallijn en heeft weinig diepgang. Gelukkig maakt van Laren dat in Stormwind goed, hier zit door het thema Loverboys meer diepgang in en laat ook heel mooi de samenhang zien die kan ontstaan als er iemand van de eigen kring gevaar loopt.
 
Ik ben erg benieuwd naar de volgende twee delen Springvloed en Tegenstroom. Dat wordt een fijne leeszomer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten