woensdag 22 juli 2015

Jackie van Laren – Zin. Mijn maand met QZomerse chicklit


Nina (Nierika-Namasté) wil iets heel anders met haar leven gaan doen en dus solliciteert ze als hippiedochter uit Villa Kakelbont voor de functie van Personal Assistent bij Q, de populairste Nederlandse DJ van dit moment. Ze wordt aangenomen en krijgt een maand proeftijd en die proeftijd bestaat uit, zijn mail bijhouden, eten en drinken regelen, meewerken aan events en heel veel seks met Q. Want Q is een muziekgod met een ‘big appetite’. Waar Q vooral uit is op casual seks om de muzikale flow los te maken lijkt Nina iets in hem te ontdooien wat lang bevroren is geweest. Samen ontdekken ze hoe mooi het leven en seks kan zijn als je elkaar echt lief vindt en echt kent. Ondertussen vliegen ze voor sets de hele wereld over en helpt Nina samen met Taco en Caroline met de ‘moonbeam’ het grote DJ event bij maanlicht waar de hele wereld nog weken over zal spreken.

Ondanks mijn eerste terughoudendheid tegenover het boek, er staat roman op maar het is eerder een moderne kasteelroman dan een literair hoogstandje, heb ik dit boek met veel plezier gelezen. Van Laren schrijft met humor over de DJ wereld en weet haar personages goed neer te zetten. IJskonijn Caroline blijkt bij nader inzien toch gevoel te hebben en Taco ontpopt zich tot echte vriend. Het verhaal krijgt zelfs flink wat vaart als aan het eind alles in het honderd lijkt te lopen met de moonbeam.

Daardoor is dit een prima vakantieboek, even lekker ontspannen en lezen. Het is wat jammer dat het verhaal niet echt goed afgerond wordt maar gelijk naar deel 2 verwijst, ik denk dat een echt goede trilogie bestaat uit boeken die goed op zichzelf gelezen kunnen worden. Maar dacht ik halverwege nog dat ik nu wel weer genoeg chicklit had gelezen voor dit jaar, nu het boek uit is denk ik, misschien dat ik deel 2 wel uit de bieb haal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten