dinsdag 21 juni 2016

Jackie van Laren - Vallen

Lekker weg-leesboek van Jackie van Laren

Vallen is het nieuwe boek van Jackie van Laren. Ze is bekend van de Q-serie (Zin, Lief, Ziel) over DJ Q en naïef hippie meisje Nina, die zich ongelofelijk tot elkaar aangetrokken voelen. Niet te verwarren met de serie Q van thrillerschrijver Jussi Adler Olsen. Vallen is eigenlijk haar debuut, dat nog niet eerder uitgegeven werd. 

Vallen is een op zichzelfstaand verhaal over Anne. In eerste instantie lijkt ze braaf en burgerlijk, ze werkt als journaliste en heeft het ook thuis goed voor elkaar met haar verloving met Ian. Maar alles veranderd als Anne rockster Roar mag interviewen. Na het interview met Roar, leadzanger van een rockband, wordt ze plotseling gevraagd of ze mee wil als nanny voor zijn driejarige zoontje Rowland op de tour. Dit in ruil voor een persoonlijk artikel. Dit laat ze zich geen twee keer zeggen. Ze heeft namelijk een echte klik met Rowland en haar baas zal dolblij zijn met het artikel.

Tijdens de tour bloeit er iets moois op tussen Roar en Anne, maar dat mag er eigenlijk niet zijn, wnat Anne is al verloofd. De verschillen tussen Roar en Ian kunnen haast niet groter. Roar is een ruwe bolster blanke pit. Hij is zorgzaam voor zijn zoontje, maar op het podium en in de afterparty een ‘beest’... Terwijl Ian, eerlijk gezegd, toch een beetje saai is.

Jackie van Laren weet de karakters erg goed en levendig neer te zetten. De interacties zijn waarheidsgetrouw en je leert vooral Anne goed kennen. Het verhaal is, passend bij een feelgood roman, echter ook dun en vrij voorspelbaar. Gelukkig is het wel goed geschreven, net als haar serie over DJ Q en Nina. Ze heeft oog voor details, waardoor de situaties levendig worden neegezet. Je ziet wel dat ze gegroeid is in ahar schrijven, want het verhaal kan je nog makkelijk wegleggen omdat je toch wel weet hoe het eindigt. Maar dat is eigenlijk ook wel lekker. Een aanrader voor wie deze zomervakantie zijn hoofd bij het lezen lekker weg wil laten dwalen naar grote liefdes en echte rocksterren.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten