maandag 19 september 2016

Astrid Harrewijn – Daar heb je vrienden voorHeerlijk hilarisch boek over Joost
In het eerste deel ‘Drie vrienden, een huis (en eenklusjesman)’ hebben we de zusjes Kiki en Noor en hun vriend Joost leren kennen. Joost keert terug als hoofdpersonage in dit tweede boek want ‘Daar heb je vrienden voor’. Aan het eind van het boek rest maar één conclusie, er moet nog minimaal één boek komen over deze vrienden. We wachten af!

Joost is veertig en terwijl hij in Italië aan een boek over keizer Augustus werkt (waar van de uitgever vooral veel seks in moet zitten) dringt opeens het besef tot hem door dat hij graag vader wil worden. De grote vraag is dan natuurlijk: wie wordt dan de moeder? In Nederland gaat hij naar haar op zoek, ondertussen wordt hij op één dag twee keer ontslagen, begint hij een klusbedrijf, leert een vrouw kennen die erg van rollenspellen houdt en komt per ongeluk een geheim genootschap binnen. Genoeg om je een heel boek mee te vermaken.

En dat is precies wat Harrewijn doet, ze heeft weer een hilarische roman neergezet (al zegt mijn wederhelft dat hij mij bij het vorige boek niet zo vaak hardop heeft horen lachen). Heerlijk geschreven, mooie zinnen, een leuke omgeving en ook spannend als Joost onbedoeld infiltreert in een Geheim Genootschap met een Dan Brown achtige zoektocht als gevolg. Dat raadsel heeft Harrewijn goed uitgewerkt en had zo in een goede Escape Room gepast. 

De musea zijn nooit ver weg en weer weet één van de vrienden een bijdrage te leveren aan de Nederlandse kunst(geschiedenis). Via Joost leren we meer over het leven van Kiki en Noor (die ondertussen in Frankrijk woont) en willen we alleen maar meer. En Joost, die wil een kind, maar of dat er nog van komt?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten