zondag 9 mei 2021

Aline van Wijnen - Bestemming geluk

Leuke feel-good thriller met maatschappelijke relevantie

In ‘Bestemming geluk’ laat Melanie, juweliersdochter, haar verloofde voor het altaar staan, opeens beseft ze dat ze helemaal niet gelukkig is in deze glamour wereld. Gelukkig ontmoet ze koerier Alex, die jaren geleden als politiek vluchteling uit Wit-Rusland naar Nederland is gekomen. Maar blijkt hun romance tegen geheimen uit het verleden bestand?

Wat dit vrij simpele liefdesverhaal wat extra body geeft is de achtergrond van Alex en het meisje Isa, de dochter van Melanie’s beste vriendin. Isa helpt Melanie graag in de winkel en laat daar op geheel eerlijke en eigenzinnige wijze weten wat ze van sommige grote-mensen-beslissingen vindt. Hilarisch als ze duidelijk maakt dat ze echt wel snapt waarom Melanie Alex ziet zitten. Minder geslaagd is Isa’s moeder, een schrijfster van feel-good romans, die het hele boek eigenlijk aan het zeuren is over positieve dan wel negatieve reviews op Goodreads. De eerste keer is het nog wel een grappige gimmick, daarna wordt het op zijn minst saai.

Het boek is lekker vlot geschreven en fijn om weer een keer iets makkelijks te lezen tussen de literatuur en studieboeken door, maar op veel plekken meer cliché dan nodig. Wel goed dat van Wijnen zich verdiept heeft in de politieke geschiedenis van Wit-Rusland en daar een twist aan heeft gegeven die past bij het verhaal. Nou maar hopen dat van Wijnen beter tegen drie sterren op Goodreads kan dan haar personage Olivia.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten