vrijdag 26 februari 2016

Astrid Harrewijn – Drie vrienden, een huis (en een klusjesman)Heerlijk niets-aan-de-hand boek

Noor (35) verhuist naar Amsterdam om twee jaar bij het Van Gogh Museum te kunnen gaan werken en laat daar haar ouders en vriend voor achter in de buurt van Maastricht. Na een paar maanden in een pijpenla te hebben gewoond krijgt ze het voorstel om samen met haar zusje Kiki (31) en studievriend Joost (41) in een oud pand aan de Heregracht te gaan wonen. Daar delen ze lief en leed, leren ze om te gaan met verdriet en op zoek te gaan (of juist niet) naar geluk. Ondertussen stuit Noor op een groot geheim in het Van Gogh Museum wat ze niet met haar huisgenoten kan delen, want de huisregel is: geen werk als we thuis zijn!      

Met een gezonde dosis scepsis over het label ‘roman’ begon ik aan ‘Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) van Astrid Harrewijn en ik moet zeggen dat ik genoten heb. Het boek is duidelijk meer dan alleen chicklit wat je onder andere merkt aan het verassende karakter van het boek, niet iedere mogelijke liefdesrelatie wordt uitgebuit en de personages zijn het begin-twintiger tijdperk ontgroeid. Daarnaast weet Harrewijn een leuk inkijkje te geven in hoe het er in de museumwereld aan toe gaat (of aan toe kan gaan).

Harrewijn heeft een prettige en makkelijke schrijfstijl waardoor je door het boek heenvliegt. De personages zijn onderhoudend en hebben voor het type boek voldoende diepgang waardoor je je goed in kan leven in hun leven en keuzen. Het allerleukst is misschien wel dat er een vervolg gaat komen op dit boek, ik ben nu al benieuwd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten