zondag 7 december 2014

Kiki van Dijk - ZeevlamLekker tussendoortje
Een moord in een strandtent op Scheveningen zet het leven van de vier Basic Instinct vriendinnen volledig op de kop. Ellen, Suus, Kelly en Dayenne zijn al meer dan twintig jaar vriendinnen en brengen de vrijdagmiddagen het liefst door bij strandtent ONS in Scheveningen. De dag na één van hun strandborrels wordt Ron de Herder dood in zee gevonden, hij was de minnaar van Suus, maar ook van Ellen. De twijfels over wie Ron was en met welke louche zaakjes hij zich bezighield spelen en zorgen voor wantrouwen in de vriendinnengroep, maar vooral bij Ellen. Haar leven lag al overhoop, puberdochter Cato is alle avonden de hort op, haar (ex-)man zit in Parijs bij zijn minnares, en op school is ze geschorst als directrice voor een affaire met de vader van een leerling (dezelfde Ron de Herder). Hoe gaat ze dit redden?

Zeevlam is een interessante binnenkomer binnen de Nederlandstalige thrillers. Kiki van Dijk is, volgens de achterkant, het pseudoniem van een bekende Nederlandse auteur (m/v?).  Wat duidelijk is, is dat van Dijk kan schrijven. De hoofdstukken zijn goed opgebouwd, het leest lekker weg en de personages zijn divers. Het boek wordt door de uitgever vergeleken met Suzanne Vermeer en Linda van Rijn en dat is inderdaad het chicklit-niveau van dit boek. Echte diepgang mist en de personages zijn soms wel erg stereotype (de mannenverslindende vrijgezel, de saaie boekenwurm, de geslaagde carrièrevrouw, de foute man), maar voor een vakantiethriller is dat prima. 

De spanning in het boek wordt goed opgebouwd en ook blijft er genoeg
te raden over wat betreft de rollen van de verschillende personages zoals de strandhulp Ties, strandtenthouders Marc en Gert en de dames van Basis Instinct die wel meer geheimen (niet) met elkaar delen. Een prima tussendoortje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten