zondag 8 december 2013

Olga Hoekstra - DodenwegDodenweg is het debuut van Olga Hoekstra als thrillerschrijfster. In het boek gebeuren verschillende ongelukken op de DeRuyterweg, een slecht verlichte weg buiten de stad Saksenburcht, een groot probleem voor de gemeente die verantwoordelijk is voor het onderhoud van de weg. Maar er blijkt een nog groter probleem als één van de slachtoffers niet blijkt te zijn wie ze volgens haar rijbewijs had moeten zijn. Rechercheur Thomas DeLohr wordt op de zaak gezet en de druk wordt opgevoerd als er weer een ongeluk gebeurt, wat is er aan de hand in Saksenburcht? Fleur Benedictus wil dat ook heel graag weten, ze werkt als justitieverslaggever bij De Courant, de lokale krant van Saksenburcht en heeft er alles voor over om geen goede primeur binnen te halen. 

Olga Hoekstra heeft een prettige schrijfstijl en je wordt goed meegenomen in het boek, waardoor je door wilt blijven lezen. Ongelukken die geen ongelukken blijken te zijn is een zeer interessant uitgangspunt voor een thriller en dit gegeven wordt goed uitgewerkt. Vooral de rechercheur, Thomas, is erg interessant als personage, hij is mysterieus en heeft duidelijk een moeilijk verleden achter de rug. De vraag is of dit verleden hem uiteindelijk zal motiveren om nog harder te werken of dat het hem tegenhoudt in het oplossen van de zaak. Het liefdesverhaal, dat een standaard gegeven lijkt te zijn in Nederlandse thrillers, is wat mij betreft iets te makkelijk, maar het had veel erger gekund. 

Dodenweg is het eerste deel uit de Saksenburcht-serie die Hoekstra aan het schrijven is. Ik ben erg benieuwd naar een volgend deel en hoop dat de personages daarin door kunnen blijven groeien. Je kunt het schrijfproces van Hoekstra volgen op haar blog: www.saksenburcht.blogspot.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten