vrijdag 16 maart 2012

Meet & Greet Lars Kepler

Op dinsdag 6 maart was ik één van de ongeveer dertig ‘getuigen’ van de meet & greet met het schrijversechtpaar Kepler georganiseerd door Crimezone. Het was hartstikke leuk, zowel om Alexander & Alexandra te ontmoeten als om andere lezers te zien. Een aantal leuke weetjes over Lars Kepler & de serie:
o        Alexander is een groot fan van wetenschappers en Kepler is dan ook een verwijzing naar de astronoom Johannes Kepler. Johannes Kepler bedacht dat de planeten niet in cirkels maar in ellipsen om de aarde draaiden en daardoor kon hij de baan van de planeten beter verklaren dan de anderen. Lars is een eerbetoon aan de overleden schrijver Stieg Larsson.
o        Alexander & Alexandra stellen zich Lars Kepler voor als een wat oudere man, jaar of vijftig, zestig, met een wat kalig hoofd en een baard. Hij houdt heel erg veel van modeltreintjes. In het begin hadden ze dit beeld van Lars Kepler nodig om in hun rol als schrijvers te komen, tegenwoordig hebben ze alleen de hoofdpersoon Joona Linna nodig.
o        Er komen in totaal acht delen, niet tien, zoals ‘gebruikelijk’ is in de Zweedse thrillerliteratuur.
o        Iets anders wat ongebruikelijk is, is dat ze een echte held als hoofdpersoon wilden en niet een wat oudere, zwaarmoedige man die zijn gezin niet meer ziet. Alhoewel dat laatste ook voor Joona Linna waar is.
o        De rechten van de films zijn al verkocht en de eerste twee delen worden al geschoten door verschillende regisseurs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten