zaterdag 9 juli 2016

Nele Neuhaus – De levenden en de dodenZeer goed 7e deel in de Bodenstein-serie van Neuhaus
Nele Neuhaus heeft weer een geweldig goede thriller neergezet met Oliver
von Bodenstein en Pia Kirchhoff in de hoofdrol. Pia staat op het punt om samen met Christoph op een cruise te gaan als er vlak achter elkaar twee moorden door een sluipschutter worden gepleegd. Deze ‘Taunus Sniper’ houdt de omgeving flink in zijn greep, want hij lijkt willekeurige mensen neer te schieten. Café’s blijven leeg, bussen rijden niet meer en de post wordt niet meer rondgebracht. Uiteraard lukt het workaholic Pia niet om Von Bodenstein in de steek te laten en ze blijft in de Taunus om te werken.

Langzaam wordt duidelijk dat de moordenaar niet zomaar mensen neerschiet, hij schiet mensen neer omdat één van hun naasten een, in zijn ogen, onvergefelijke daad heeft begaan en hij laat de nabestaanden weten dat het hun schuld is dat ze dit verdriet en lijden te verwerken krijgen. Pia, Cem, Kathrin, Christian, Henning en Nicola werken de klok rond om hem te pakken, maar telkens lijken ze net te laat.

Neuhaus heeft weer een prachtig boek neergezet, al heb ik het tamelijk laat na uitgave pas gelezen, het was het weer helemaal waard. Ze introduceert Kim, de zus van Pia, en hierdoor krijgt Pia nog wat meer achtergrond en diepgang als personage. Ook dit keer moet je je hoofd weer goed bij het boek houden, want er zijn zeker twintig personen die een rol spelen rondom de slachtoffers en een stuk of tien politiemensen die we volgen. Hierdoor heeft Neuhaus de perfecte omstandigheden gecreëerd om de moordenaar tot het laatst voor ons verborgen te houden. Want wie is het? En is het er maar één? Mooi gedaan met verschillende mensen die allemaal voldoende motief hebben om de moorden te plegen.

Deel 1: Eine unbeliebte Frau (2006) – Een onbeminde vrouw (2016)
Deel 2: Mordsfreunde (2007) – Moordvrienden (2016)
Deel 3: Tiefe wonden (2009) – Diepe wonden (2013)
Deel 4: Schneewittchen muss sterben (2010) – Sneeuwwitje moet sterven (2011)
Deel 5: Wer Wind sät (2010) – Wie wind Zaait (2013)
Deel 6: Böser Wolf (2012) – Boze Wolf (2014)
Deel 7: Die Lebenden und die Toten (2014)  - De levenden en de doden (2015)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten